Glazen Urnen Kopen

Van alle materialen waarvan urnen gemaakt kunnen worden zal glas wellicht het meest tot de verbeelding spreken. Glazen urnen kopen verzekerd u van een urn die gemaakt is van een materiaal dat heel erg mooi is en de makers ongekende mogelijkheden biedt. Lees op deze pagina meer over het gebruik van glas voor het maken van uw eigen tastbare en waardige herinnering aan een overleden dierbare.

Glazen urnen kopen hoeft niet te betekenen dat u een doorzichtige urn koopt waarin u de as kunt zien zitten. Glas biedt de maker namelijk zeer veel mogelijkheden als het gaat om kleuren en het ondoorzichtig maken ervan. In heel veel vakantie landen zult u glasblazerijen tegen komen die allemaal beweren traditionele spullen te maken. Men heeft hier eigenlijk wel een beetje gelijk aan want de productie van glas is al erg oud en werd ook in heel veel landen gedaan. In vroeger tijden werden heel veel ambachten dicht in de buurt gedaan omdat transport duurder was dan de besparing die met centralisering gerealiseerd kon worden. De glazen spullen die u bij deze glasblazerijen tegen komt hebben de meest uiteenlopende kleuren en die mogelijkheden zijn ook bij urnen van glas kopen beschikbaar. Dit zorgt er ook voor dat glazen urnen u niet alleen een waardige en tastbare herinnering aan een overleden dierbare kunnen bieden maar ook een zeer kleurrijke. Dit is voor veel mensen de overweging om bij het urnen kopen glas te kiezen in plaats van andere materialen die ook mooi zijn.

Glazen urnen kopen heeft wel een nadeel dat het gemeen heeft met enkele andere materialen maar dat u niet bij alle materialen tegen komt. Glas is namelijk een broos materiaal en daardoor is het breekbaar. Dit betekend dus dat als een urn van glas valt dat deze hoogstwaarschijnlijk kapot zal zijn. Ditzelfde geld echter ook voor keramische urnen en voor materialen als natuursteen ook al kan deze laatste wel iets meer hebben. Het is dus belangrijk dat als u bij het urnen kopen glas kiest u ook na denkt over een veilige plek om de urn neer te zetten. Het zou immers erg vervelend zijn als iets met de urn gebeurd omdat de urn per ongelijk omgestoten wordt. Het feit dat glas een broos materiaal is zorgt er ook voor dat glas meestal niet geschikt is om buiten geplaatst te worden. Het is namelijk erg goed mogelijk dat er vocht in de urn dringt en bij vorst zal het glas dan gaan barsten of zelfs helemaal open knappen. Let dus bij het glazen urnen kopen op dat u deze niet besteld om buiten te plaatsen.

Het grootste voordeel dat glazen urnen kopen u zal bieden is de enorme verscheidenheid in beschikbare kleuren. De kleur van het glas is aan te passen door toevoeging van bepaalde stoffen. Dit is vrijwel altijd handwerk, net als het maken van de urn zelf, dus het is vrijwel onmogelijk om twee identieke urnen te maken. Het glazen urnen assortiment zal dan ook veel urnen bevatten die sterk op elkaar lijken maar niet helemaal hetzelfde zijn. Wat betreft de kleuren die beschikbaar zijn kunt u alles vinden wat u maar wilt hebben. De techniek van het toepassen van verschillende kleuren bij het blazen van glas is de laatste tientallen jaren enorm voorruit gegaan door betere methodes om mogelijkheden te onderzoeken. Dit zorgt er dus ook voor dat urnen van glas kopen u een urn op kan leveren die helemaal bij u past.

Glazen urnen kopen die felle kleuren hebben of juist een stuk rustiger kleuren is door de moderne technieken mogelijk geworden. Hierbij is het probleem dat glasblazers in het verleden hadden dat sommige kleuren niet mogelijk waren volledig opgelost. Om het probleem van de doorzichtigheid op te lossen kunnen de glazen urnen ook van een soort melkglas met kleuren gemaakt worden. Een andere mogelijkheid is om de urnen te voorzien van een verflaag aan de binnenkant of de buitenkant. Het mooiste blijven echter de urnen die alle kleur in het glas hebben zitten waardoor de magische glans ontstaat waar glas zo beroemd om is. Gazen urnen kopen zorgt er dus voor dat u niet alleen een urn hebt om een overleden dierbare op een waardige en tastbare manier te herinneren maar ook dat u een waar kunstwerk in huis hebt. Uiteraard zal de urnenwinkel bij de verzending er alles aan doen om te zorgen dat de urn tijdens het transport niet zal beschadigen. Mocht er na het urnen kopen glas schade zijn bij de levering gekochte urnen dan moet u dit gelijk melden aan de urnenwinkel zodat men voor u een oplossing kan vinden.