Houten Urnen Kopen

Bij het uitzoeken van urnen hebt u heel veel keuze en dit maakt het kiezen van een urn die bij u en uw herinneringen aan een overleden dierbare past niet eenvoudiger op. Omdat voor veel mensen een natuurlijk materiaal erg belangrijk is, kunt u bij de urnenwinkel houten urnen kopen en daarbij kiezen uit een grote urnen collectie die van hout gemaakt zijn.

Het mag duidelijk zijn dat houten urnen kopen voordelen en nadelen heeft waar u wel even bij stil moet staan. Ook mag duidelijk zijn dat de voordelen veel zwaarder wegen als de nadelen en daarom veel belangrijker zijn bij het bepalen van uw keuze. Een urn van hout kopen zal u geen urn opleveren die u zonder problemen buiten neer kunt zetten. Hout is een natuurproduct en daarom kan het niet tegen water, ook eventueel aangebrachte laklagen zullen maar tijdelijk soelaas bieden. Naar verloop van tijd zal het hout dan ook wegrotten en zal zowel de as als ook de urn verloren zijn. Het is natuurlijk belangrijk dat u hier vooraf rekening mee houdt en dat u geen urnen van hout kopen gaat als u de urn buiten neer wilt zetten. Gelukkig wegen de voordelen van hout hier ruimschoots tegen op en zult u deze voordelen ook snel ervaren als u door het assortiment van houten urnen heen gaat. U zult dan zien welke mogelijkheden het gebruik van hout de makers biedt om urnen te maken die heel erg mooi en toch duurzaam zijn.

Deze duurzaamheid is één van de redenen waarom veel mensen voor houten urnen kopen kiezen. Meestal zal de keuze echter bepaald worden door het uiterlijk van de urn, dit is natuurlijk ook het belangrijkste want uiteindelijk gaat het er om dat u bij het zien van de urn de beste herinneringen aan uw overleden dierbare hebt. Omdat hout een materiaal is dat eenvoudig te bewerken is kunnen de makers alle kanten op als het op vormgeving aan komt. Vandaar ook dat u urnen kopen kunt die van hout gemaakt zijn en de meest uiteenlopende vormen hebben. Wat denkt u bijvoorbeeld van houten urn beelden die vaak met de hand uit één stuk hout gesneden zijn. Deze urnen worden door kunstenaars gemaakt en zullen alleen in opdracht vervaardigd worden. U moet bij deze houten urnen kopen er dan ook rekening levertijd mee houden dat de levertijd een stuk langer is. Hiervoor krijgt u dan wel een urn terug die helemaal uniek is, zo gaat dat met handgemaakte producten, u zult nooit twee exact dezelfde producten tegen komen.

U kunt ook houten urnen kopen met de vormgeving van traditionele urnen. Deze urnen zijn dan gemaakt uit één stuk massief hout of juist van gelaagd hout. Het grote voordeel van deze urnen is dat de prachtige tekening van het hout heel erg goed tot z’n recht komt door de laklagen of de olie waar de urn mee afgewerkt is. Deze urnen van hout kopen zal u een urn oplegeren die de vorm heeft van normale urnen omdat hiervoor vaak gebruik gemaakt wordt van een draaibank waardoor eigenlijk alleen ronde vormen mogelijk zijn. Toch zijn er ook houten urnen verkrijgbaar die wel van één stuk hout gemaakt zijn en andere vormen hebben. Deze urnen zijn dan op dezelfde manier door middel van lakken of olie afgewerkt waardoor de structuur van het hout heel goed tot z’n recht komt.

Veel modernere vormgeving kan bereikt worden door de urnen op te bouwen uit verschillende stukken hout en daarna te bekleden met een laag fineer. Deze houten urnen kopen zal dan ook vaak gedaan worden door mensen die een modern interieur hebben en een urn willen hebben die bij hun interieur past. Voor het opbouwen kunnen dan diverse stukken houten plaat gebruik worden waardoor automatische een holle ruimte ontstaat. Als alles glad is afgewerkt wordt de buitenkant bekleed met een laag fineer. Fineer is een heel dun laagje hout waarin de tekening van de boom heel goed zichtbaar is. Urnen kopen die een laag fineer hebben betekend wel dat deze meestal niet met een beschermlaag afgewerkt worden. Toch zijn deze houten urnen heel geschikt om zonder beschermlaag binnen geplaatst te worden. Het bekleden van hout met een laag fineer gebeurd bijvoorbeeld ook bij meubels en daar gaat het ook goed. Een urn van hout kopen zal u dan ook voorzien van een waar juweeltje die niet alleen erg goed in uw interieur zal staan maar ook de waardige herinnering aan uw overleden dierbare zal bieden war u naar op zoek was.