Mini Urnen Kopen

Een vaak gehoord argument waarom veel mensen geen urn met de as van een overleden dierbare binnen in huis willen plaatsen is dat de urn simpelweg te groot is. Als het echter toch een wens van u is om de as van een overleden dierbare te bewaren zodat u een tastbaar aandenken heeft aan een overleden dierbare dan kunt u ook voor mini urnen kopen kiezen.

Het is ergens ook wel een argument te noemen, bij het cremeren van een volwassen persoon komt ongeveer 3 liter as vrij. Dat betekend dus dat u bij het urnen kopen er rekening mee moet houden dat de urn groot genoeg is om alle as te kunnen bevatten. Dit zal dus betekenen dat de urn bepaalde afmetingen zal hebben en dat kan inderdaad bezwaarlijk zijn. Het immers zo dat een groot object veel aandacht naar zich toe trekt en een urn in een ongewoon object dus die trekt dubbel zoveel aandacht. Normale urnen kopen zorgt er dan dus voor dat de urn erg bepalend wordt in uw interieur en daar moet u rekening mee houden. Er zijn hiervoor talloze oplossingen bedacht waarbij de urnen collectie steeds verder is uitgebreid met meer modellen van meer materialen en in meer kleuren. Het blijft echter altijd een urn ook al noemt u het een vaas met een deksel of opa’s sigaren doosje. De oplossing die vaak het beste werkt is ook gelijk de eenvoudigste en daarom wordt mini urnen kopen ook erg vaak gedaan.

De naam mini urnen dekt de lading precies en het is een urn net als alle andere urnen maar dan veel kleiner. Het grote voordeel van deze urnen is dat ze omdat ze kleiner zijn een stuk minder ruimte in beslag nemen in uw huis. Ook zullen ze vanwege hun geringere afmetingen veel minder bepalend zijn in uw interieur. Een mini urn kopen is dus een goede oplossing als uw huis niet zo vreselijk groot is. Ook als een urn eigenlijk niet in uw interieur past kunt u een goede oplossing met deze urnen treffen. Bovendien zult u als u bij de urn kopen mini urnen uit zoekt een urn krijgen die vaak meer op een ornament lijkt dan op een urn. Hierdoor kan de urn net zo goed een leuke vakantie souvenir of gewoon een mooi beeldje of versiering zijn. In ieder geval mag u er van uit gaan dat de makers veel aandacht hebben besteed aan het uiterlijk van de urn. Een mini urn kopen zal u dan ook vaak een hele mooie urn opleveren die er lang niet altijd als een urn uit ziet.

Toch zitten er niet alleen maar voordelen aan het mini urnen kopen. Omdat deze urnen kleiner zijn betekend het dus dat u niet alle as die bij de crematie vrij gekomen is in de urn kunt stoppen. Uw zult dus een oplossing moeten vinden voor het restant van de as. Als bij het herinneringsmonument kopen mini urnen prefereert boven normale urnen dan blijft u na het vullen van de urn zittel met een vaak groot gedeelte van de as. U kunt er voor kiezen om deze as te bewaren in de asbus of de aszak waarin deze door het crematorium aan u wordt overhandigd. Op deze manier kunt u later as bijvullen of een andere urn vullen als u dat wilt. U kunt er ook voor kiezen om de as na het mini urnen kopen en vullen uit te strooien op daarvoor bestemde plekken of elke andere plek als u daar toestemming voor hebt gevraagd. Wat ook vaak voor komt is dat er meer mensen in de familie een tastbaar aandenken aan een overleden dierbare willen hebben. In dit geval is mini urnen kopen ook een hele goede oplossing want dan kunt u meerdere urnen vullen met de as.

De mini urnen die u bij de urnenwinkel kunt vinden zullen van diverse materialen gemaakt zijn, net als gewone urnen. Dit komt natuurlijk omdat het eigenlijk ook gewone urnen zijn maar dan kleiner. De werking urnen kopen is dan ook exact hetzelfde en ook de levering gekochte urnen zal niet anders zijn dan bij normale urnen. Dit betekend dat u dus kunt kiezen uit glazen urnen die erg mooi zijn maar ook voor metalen urnen die hun eigen charmes hebben. Natuurlijk zijn er keramische urnen beschikbaar omdat de makers daar immers bij het maken zeer vormgevingsvrijheden mee hebben. In ieder geval zult u zonder problemen een mini urn kopen kunnen die geheel aan uw verwachtingen en uw smaak voldoet.